Poliklinika Gulić | O nama
32
page-template-default,page,page-id-32,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

POVIJEST I TRADICIJA

O NAMA

MR. SC. ROZITA GULIĆ  DR MED.

SPECIJALIZIRALA JE OTORINOLARINGOLOGIJU U KBC-U ZAGREB, A POTOM ZAVRŠILA UŽU SPECIJALIZACIJU IZ PLASTIČNE KIRURGIJE GLAVE I VRATA, TE AUDIOLOGIJE.

Član je European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS) od 2005. godine. Usavršavala se na vrhunskim svjetskim klinikama u New Yorku, Londonu, Milanu, Bruxellesu, Zürichu. Redoviti je gost tečajeva i simpozija u SAD-u u organizaciji American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS). Završila je poslijediplomski doktorski studij pri Stomatološkom fakultetu. Autor je mnogih članaka u popularnim i stručnim časopisima, web portalima, predavač i voditelj tečajeva iz rinosinusologije i plastične kirurgije glave i vrata za doktore medicine, u naslovnom suradničkom zvanju asistenta na Medicinskom fakultetu. 2007. godine otvorila je Polikliniku Gulić Medical Group.

ZAŠTO VOLIM SVOJ POSAO? To je više od posla; to je strast, hoby i stil života. Istinski uživam u njemu,posebice u trenutku kada osjetim zadovoljstvo dobivenim rezultatom. Operacijska sala potiče ekspresiju moje kreativne i inovativne strane. Radi se o dinamičkom poslu koji je idealan spoj visoke tehnologije, znanja i preciznosti; za koji je potrebno imati hrabrost, umjetnički talent , iskustvo i strpljenje. Uvijek nastojim biti u tijeku sa svjetskim trendovima pomnim praćenjem stručne literature, kao i redovitim sudjelovanjem na najboljim internacionalnim tečajevima, kongresima i radionicama.

Poliklinika Gulić Medical Group specijalizirana je za otorinolaringologiju, estetsku i plastičnu kirurgiju, te anesteziologiju. Nalazi se u srcu zagrebačkog City-a i predstavlja pravi estetski, dizajnerski i visokotehnološki doživljaj. Nastaje kao rezultat osjeta i želje za kvalitetom, estetikom i perfekcionizmom. U poliklinici njegujemo visokoprofesionalni pristup, maksimalnu posvećenost pacijentu i održavamo najviše medicinske standarde u pogledu opreme i tehnologije rada.

ANDREJ ŠRIBAR DR MED.

SPECIJALIST ANESTEZIOLOGIJE, REANIMATOLOGIJE I INTENZIVNOG LIJEČENJA,
UŽI SPECIJALIST INTENZIVNE MEDICINE

 

Rođen je u Zagrebu 1983. gdje je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. 2001. god.  upisao je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 2007. Tijekom fakulteta sudjelovao je u nastavi iz pedijatrije i patofiziologije kao demonstrator te se aktivno bavio znanstvenim radom za što je 2007. dobio Dekanovu nagradu. Nakon diplome i završenog pripravničkog staža na KBC Zagreb započinje rad u hitnoj službi kao terenski liječnik, gdje stječe iskustvo u zbrinjavanju hitnih stanja  iz područja interne medicine i kirurgije. 2009. započinje sa specijalizacijom iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje u Kliničkoj bolnici Dubrava koju uspješno završava 2013., te nastavlja sa radom na Klinici kao specijalist. 2015. započinje užu specijalizaciju iz intenzivne medicine koju završava 2017. i stječe zvanje subspecijalista uže specijalnosti iz intenzivne medicine. Osim kliničkog rada znanstveno je aktivan, pozvani je predavač na domaćim i međunarodnim kongresima, kao i istraživač u međunarodnim multicentričnim ispitivanjima. Doktorand je poslijediplomskog doktorskog studija na Stomatološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu te je u procesu izrade doktorske disertacije.

PROF. DR. SC. RANKO MLADINA DR MED.

SPECIJALIST OTORINOLARINGOLOG, UŽI SPECIJALIST PLASTIČNE KIRURGIJE GLAVE I VRATA, STALNI SUDSKI VJEŠTAK ZA OTORINOLARINGOLOGIJU

 

Prof. Mladina je autor međunarodne klasifikacije tipova iskrivljenja nosne pregrade (1987), utemeljitelj funkcijske endoskopske sinusne kirurgije u Hrvatskoj (prosinac 1990.), nosilac patentiranih instrumenata (1. instrument za vezanje dubokih kirurških čvorova u nosu- „Instrumentarija“-Zagreb, 1989; 2. retrogradni podizač kosti pri transnazalnim endoskopskim mikrokirurškim zahvatima na očnoj šupljini i očnom živcu – „Kart Storz Endoskope“ GmbH, Tuttlingen, Njemačka, 2008), osnivač i dugogodišnji direktor Croatian International Rhinosurgical Advanaced School (CIRAS) utemeljen 1993., do umirovljenja (2014., KBC Zagreb, Klinika za ORL i kirurgiju glave i vrata) bio Pročelnik odjela za bolesti nosa i sinusa te voditelj Referentnog centra za rinosinusologiju i endoskopsku sinusnu kirurgiju Ministarstva zdravlja RH, predstavnik Hrvatske u Europskom rinološkom društvu tijekom 12 godina (1994-2006), redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske (AMZH), Predstavnik Hrvatske u ESPO (European Society of Pediatric ORL) od 1994 do 2006, član Standing Committee for Rhinology and Allergology of International Federationof ORL Societies (IFOS),  počasni član Brazilskog rinološkog društva, prvi predsjednik International Society for Nasal Polyposis (2002),  član međunarodnoga konsenzusa za nosnu alergiju i polipozu u dječjoj dobi, član izdavačkog odbora rinosinusološkog časopisa Rhinology, korejskog časopisa “Korean Journal of Rhinology”, ruskog časopisa “Russian Rhinology”, turskog časopisa “Balkan Medical Journal” te poljskog časopisa “New Medicine”. Član i suosnivač međunarodnog društva za endonazalnu lasersku kirurgiju (Koln), član Znanstvena savjeta talijanskog časopisa “Rivista Italiana di ORL audiologia et foniatria”,  nastavnik na Sveučilištu u Sieni, Italija, član Američkog rinološkog društva, član Asociazione Italiana di Chirurgia Estetica e Funzionale Rhinocervicofaciale,  bivši prvi dopredsjednik Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju (2001), počasni član Societa Italiana di Rinologia, dobitnik odličja „Ladislav Rakovac“ Hrvatskoga liječničkoga zbora.

 

Prof. Mladina govori i piše engleski i talijanski jezik pa je moguća obrada bolesnika iz raznih zemalja.Specijaliziran je za operacije nosne pregrade, estetske operacije nosa, endoskopske operacije sinusa i polipa.